Oprichting N1

Nijmegen heeft als stad een boeiende omroepgeschiedenis. Denk aan Radio Rataplan, Keizerstad, Delta en ga zo maar door. Ze blijven altijd in één adem verbonden met de stad. Dat waren gevestigde radiostations in de regio. Het medialandschap werd begin jaren 90 alleen maar strenger. In het hele land groeide het aantal lokale publieke omroepen. Ook in Nijmegen gebeurt dat. In 1989 begon Omroep Nijmegen met radio en tv voor de stad. Eerst vanuit Cinemariënburg en later vanuit een groter pand aan de Berg en Dalseweg. De laatste tv uitzending werd uitgezonden in september 1992, dit was een bezuinigingsmaatregel. De radiotak ging door tot en met 1995. Omroep Nijmegen hield eind dat jaar op te bestaan, het ging failliet.


Twee jaar later, in 1997, begon de Stichting Publieke Omroep Nijmegen aan een nieuw publieke omroep avontuur voor de stad. De uitzendingen van Radio Nijmegen kwamen vanuit een kantoorgebouw aan de Professor van Weliestraat. Er werd met veel liefde radio gemaakt. De stichting kreeg subsidie van de gemeente. Het bleef in de jaren die volgde vooral bij radio. Vanaf 2004 maakte een productiebedrijf wekelijks tv uitzendingen.

In de zomer van 2006 werd op initiatief van N1 programmamaker Joost Brauer Stichting Waalstad Media opgericht. De licentie van de vorige stichting liep eind 2007 af. In goed overleg met het bestuur van die stichting kwam een overname tot stand. Het eerste doel van Stichting Waalstad Media :starten met dagelijks tv journaals. Dat gebeurde in februari 2008. De studio's waren gevestigd in een oud schoolgebouw aan de Prins Hendrikstraat. De eerste omroepnaam was Nijmegen1. Dat duurde tot 1 oktober 2013. Vanaf die datum vaart de omroep een nieuwe koers.

De nieuw aangestelde hoofdredacteur Arnold Tankus zette in de maanden voorafgaand aan die dag samen met de staf en bestuur een nieuwe koers in. Er gebeurde in een korte tijd heel veel: de nieuwe naam N1 werd geboren, een samenwerking met film & theaterhuis LUX werd opgestart, een live gepresenteerde radioprogrammering overdag werd een feit.  Met een prachtige radiostudio in de glazen kassahal van LUX en een nieuwe plek voor de redactie boven de Mariënburggarage werkt de omroep verder aan groei. Beleef het zelf mee als je kijkt naar N1, luistert naar N1, of surft naar de site van N1. Kortom: Nijmegen is Altijd N1 

Lees meer over N1 op Wikipedia

Copyright © 2017 - Nijmegen is altijd N1, de lokale omroep voor Nijmegen e.o. | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)