Kappers van 'Zegt u het maar' knippen voor de Stevenskerk

De kappers van 'Zegt u het maar' verruilen tijdens de Vierdaagseweek hun pand aan de Hatertseweg voor een stuurhut op de Kaaij, die beschikbaar werd gesteld door Scheepswerf Gelria. De gehele opbrengst wordt gedoneerd aan het onderhoud van de Stevenskerk.

Volgens Ciska Rouw, communicatiemedewerker en fondsenwerver van de Stevenskerk, is deze actie een initiatief van de Hatertse kapperszaak. 'Zegt u het maar' heeft het plan voorgesteld aan de Stevenskerk en de kerk was maar al te blij met de actie. Ciska Rouw heeft de Kaaij bezocht en zag dat de actie goed liep.

Theo Knoop, de bedenker van dit initiatief en kapper bij 'Zegt u het maar', wil met deze actie zijn steentje bijdragen aan de lokale goede doelen. De Stevenskerk (en indirect de Nijmeegse skyline) zijn voor de kapper genoeg reden om een week lang aan de Waal te knippen. De locatie zorgt ervoor dat klanten een unieke knipbeurt krijgen. Theo Knoop heeft aangegeven dat hij volgend jaar weer voor het goede doel wil knippen, maar dan met een andere opzet.

De kappers werken dagelijks van 14:00 uur tot 24:00 uur. Op zaterdag, de eerste actiedag, zijn al meer dan dertig mensen geknipt. Volwassenen betalen voor een knipbeurt € 20,-; de kosten voor kinderen zijn € 10,-. De actie wordt beëindigd op vrijdag 18 juli om 24:00 uur.

Bron foto: Ingrid Ensing

Copyright © 2017 - Nijmegen is altijd N1, de lokale omroep voor Nijmegen e.o. | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)