Gepubliceerd op: 20-04-2017 18:46

Kort nieuws donderdag

NIJMEGEN - Het wegdek van de Waalbrug gaat gerenoveerd worden. In de nachten van 24 en 25 april tussen 22.00 uur ‘s avonds en 6.00 uur ‘s ochtends wordt daarom de weg gedeeltelijk afgesloten voor auto’s. Staduitwaarts wordt het verkeer over 1 rijbaan geleid, stadinwaarts is de weg helemaal dicht. Het verkeer wordt met borden omgeleid via De Oversteek. Fietsers, bussen en taxi’s kunnen wel gewoon gebruik maken van de Waalbrug.

- Vrijdag staat er weer een Nijmeegs nieuwscafe op het programma. Er gaat gesproken worden over 3 onderwerpen: kunstenaar-conservator Jan-Wieger van den Berg startte een petitie voor een nieuw plan van aanpak voor het Valkhofmuseum. Verder is horecaondernemer Leon Berkers te gast. Hij kreeg onlangs van Rijkswaterstaat te horen dat hij met zijn terrasboot Opoe Sientje weg moet. Tot slot komen Tobias van Elferen, Mark Buck en Inge van Dijk langs. Zij gaan praten over de linksplus-coalitie in de Nijmeegse gemeenteraad.

- Er wordt hard gewerkt aan het Labyrint op de Waalkade. Door de schuine zijkanten van het kunstwerk komt het water uit de Waal niet op alle punten even hard aan, waardoor de stenen losraken. Omdat hier in het verleden nog wel eens mee gegooid werd, is besloten een speciaal mengsel met lijm te gebruiken om de stenen goed vast te zetten.

- Het was al een tijdje bekend dat ze de Wijchense politiek zou gaan verlaten, maar woensdagmiddag was er het officiële afscheid van wethouder Agnes Schaap. Schaap wordt burgemeester van de gemeente Renkum. Als dank voor haar werkzaamheden van de afgelopen jaren kreeg Schaap vorige week een motie van vertrouwen van de Wijchense gemeenteraad.Copyright © 2017 - Nijmegen is altijd N1, de lokale omroep voor Nijmegen e.o. | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)