Gepubliceerd op: 12-10-2017 17:35

Kort nieuws donderdag

LENT - De gemeente Nijmegen is van plan een nieuwe sporthal te bouwen in Nijmegen-Noord (misschien te vervangen door ‘Lent’). Dat heeft wethouder Renske Helmer laten weten na vragen van VVD-raadslid Patrick Huliselan.
Uit onderzoek onder bewoners is gebleken dat er in Lent grote behoefte is aan een sporthal, als aanvulling op de sportvelden die er nu zijn. Die bieden te weinig plek voor alle sporters in Noord. Wethouder Helmer laat desgevraagd weten dat het plan voor de sportaccommodatie nog in de beginfase is, en dat er over een locatie of uiterlijke datum nog geen concrete uitspraken gedaan kunnen worden. Daarvoor moeten de plannen eerst nog verder uitgewerkt worden.

NIJMEGEN - Nu het regeerakkoord na ruim 200 dagen bereikt is, wordt het voor VVD-leider Rutte tijd om mensen te gaan zoeken voor de ministerposten. Een van de mensen die daarvoor in aanmerking zou komen, is de Nijmeegse burgemeester Hubert Bruls. Zelf is hij daar duidelijk over, hij blijft gewoon in Nijmegen.

NIJMEGEN - Burgemeester Hubert Bruls is ontevreden met een passage over 'bed, bad en brood' in het regeerakkoord van de nieuwe regering. In plaats van een legitimering van het onderdak bieden aan asielzoekers perkt het volgens de burgemeester de mogelijkheden van de gemeente juist in.

'Wethouder Frings en ik zijn hier niet blij mee. Het is slecht nieuws voor gemeentes. Als je dus die voorzieningen hebt en de asielzoeker die je opvangt wordt uitgewezen, mag deze nergens meer opgevangen worden. We moeten hier met andere gemeentes over om de tafel, want het moet echt anders.'


Copyright © 2017 - Nijmegen is altijd N1, de lokale omroep voor Nijmegen e.o. | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)