Gepubliceerd op: 19-05-2017 18:41

Kort nieuws vrijdag

NIJMEGEN - Wethouder Bert Velthuis gaf vrijdag het officiële startschot voor de bouw van de derde fase van Grote Boel in Nijmegen-Oosterhout. Op drie na zijn de zeventig nieuwbouwwoningen verkocht. De eerste woningen worden waarschijnlijk eind 2017 opgeleverd. In mei 2018 moeten alle zeventig woningen klaar zijn.


 
- Op het Montessori College aan de Kwakkenbergweg is vandaag het eerste 'genderneutrale' toilet voor leerlingen in gebruik genomen. Daarmee heeft de middelbare school een primeur in Nijmegen. Een bordje met een halfman/halfvrouwfiguur maakt duidelijk dat het toilet toegankelijk is voor zowel jongens als meisjes. Het initiatief komt vanuit de leerlingen zelf. Rector, Berni Dorp, zegt dat er niet veel meer bij komt kijken dan het vervangen van een bordje.

- Er zullen in de omgeving van de St. Jacobslaan in Nijmegen de komende tijd vaker lasercontroles plaatsvinden. Enkele belangrijke wegen rond St. Jacobslaan, zoals de Oude Molenweg en Slotemaker de Bruïneweg zijn afgesloten vanwege asfaltwerkzaamheden. Door de afsluiting worden de omliggende wegen rond St. Jacobslaan veel gebruikt als sluiproute. Deze wegen vallen allemaal in de dertig kilometer per uur zone. Vanwege de harde snelheid van sommige autobestuurders, worden deze wegen de komende tijd meer gecontroleerd.

- De Nijmeegse ondernemer Jeannine Sok presenteerde donderdag in het De La Mar Theater in Amsterdam het vierde nummer van het gastvrijheidsmagazine Jeannine. Het eerste exemplaar van het blad, dat gaat over gastvrijheid in de horeca en dienstverlening, werd aangeboden aan de general manager van het bekende theater. Het thema van dit nummer was Over de grens.


Copyright © 2017 - Nijmegen is altijd N1, de lokale omroep voor Nijmegen e.o. | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)