Gepubliceerd op: 20-03-2017 10:52

Politie lost waarschuwingsschot

Politie lost waarschuwingsschot

Foto: Politie Nijmegen-Zuid

NIJMEGEN - De politie heeft tijdens een achtervolging in Nijmegen een waarschuwingsschot gelost. Een 23-jarige bestuurder werd klemgereden na een achtervolging, waarop de man met hoge snelheid achteruit reed; de agenten moesten aan de kant springen om niet geraakt te worden.

Zagen wij vannacht rond 4.40 uur een Audi met hoge snelheid vanaf de A73 de Neerbosscheweg oprijden. Wij wilden de bestuurder aanspreken op zijn rijgedrag en gaven hem een stopteken op de Rosa de Limastraat. Eigenlijk wilden we de bestuurder een waarschuwing geven aangezien we zijn snelheid niet hebben kunnen meten. Vervolgens ging de bestuurder er met hoge snelheid via de Neerbosscheweg vandoor richting de A73. Hierbij negeerde hij 3x rood licht en reed hij met zeker meer dan 100km/u de kruising met de Hogelandseweg/IJpenbroekweg over. Wij konden de Audi op afstand volgen richting Beuningen. Op de Koningstraat in Ewijk konden we achter hem komen aangezien hij gehinderd werd door een vrachtwagen. Hierop besloten wij de Audi klem te rijden. Toen wij de bestuurder wilden aanhouden reed hij met hoge snelheid achteruit waarbij wij aan de kant moesten springen om niet geraakt te worden. Hierbij is door ons een waarschuwingsschot gelost. Vervolgens is de bestuurder Ewijk ingegaan en zijn we hem door de hoge snelheden uit het zicht verloren. Even later bleek dat bestuurder in Winssen op de Notaris Stephanus Roesstraat een aanrijding had gehad met een boom en een lantaarnpaal en de Audi total loss had gereden. Op de Dijk in Winssen is de 23-jarige bestuurder aangehouden. Hij bleek 385ug/l aan alcohol genuttigd te hebben en was ook nog beginnend bestuurder... #achtervolging #art5 #alcohol #klemrijden #beginnendbestuurder #audia3 #rijbewijskwijt #waarschuwingsschot #aanhouding #aanrijding #art8 #art7 #wegenverkeerswet #winssen #ewijk #nijmegen #024 #instapolitie #instacops

Een bericht gedeeld door Politie Nijmegen Zuid (@politienijmegenzuid) op

De bestuurder ging er eerder in de nacht van zondag op maandag vandoor toen de politie hem tot stoppen maande. Hij racete weg, reed drie keer door rood en haalde snelheden van meer dan 100 kilometer per uur. Toen hij achter een vrachtwagen stil kwam te staan, reed de politie de man klem.

Na het lossen van het waarschuwingsschot verloor de politie hem in Ewijk uit het oog. Even verderop reed de man zijn auto total loss tegen een lantaarnpaal. De bestuurder bleek beschonken te zijn.

Via onze mediapartner Omroep Gelderland


Copyright © 2017 - Nijmegen is altijd N1, de lokale omroep voor Nijmegen e.o. | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)