Gepubliceerd op: 27-07-2017 18:10

Nieuwe MTB-routes in gemeente Berg en Dal

Nieuwe MTB-routes in gemeente Berg en Dal

Foto: Pixabay

BERG EN DAL – Er komen nieuwe mountainbike-routes in en rond de bossen van Groesbeek. Het gemeentebestuur van Berg en Dal is dinsdagmiddag akkoord gegaan met de beschikbaarstelling van 10.000 euro om de routes te kunnen realiseren.

Ook de gemeenten Nijmegen, Heumen, Mook en Middelaar zijn van plan om geld ter beschikking te stellen. De provincies Gelderland en Limburg willen eveneens geld voor de nieuwe routes reserveren. De totale kosten worden geraamd op 120.000 euro.

Bestaande paden
De huidige MTB-routes in het Rijk van Nijmegen gaan deels over bestaande bospaden, wat de nodige overlast oplevert voor andere gebruikers.

Hele land
Mountainbikers uit het hele land weten het Rijk van Nijmegen te vinden en de verwachting is dat dit alleen maar zal toenemen. Ook het aantal mountainbikers uit de regio dat in de bossen bij de stad fietst, groeit gestaag. Door de samenwerking met de regiogemeenten kan de langste aaneengesloten MTB-route van Nederland ontstaan. Het is de bedoeling dat de nieuwe mountainbike-route in januari 2019 klaar is.


Copyright © 2017 - Nijmegen is altijd N1, de lokale omroep voor Nijmegen e.o. | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)